Vandaag heeft Global Port Training / OST – Gosselin Logistics geassisteerd met de wissel van de Mobiele haven kranen. Hiervoor werkt Victrol, in opdracht van Gosselin, met een ponton om beide kranen beurtelings over het Albertkanaal te vervoeren.

De taak van de senior GPT-trainer was om de meest delicate fase van deze wissel, het oprijden en afrijden van de kraan van het ponton, in goede banen te leiden. Deze cruciale job werd uiteraard met succes uitgevoerd!

Meer dan een maand na de aankomst van de nieuwe havenkraan als bouwpakket, is de opbouw compleet en verhuist deze over het water naar haar nieuwe positie langs het Albertkanaal. De oude kraan verhuist in de tegenovergestelde richting.

De nieuwe Konecranes Gottwald model 5 kraan heeft een radius van 51 meter en zal voornamelijk ingezet worden voor containers en breakbulk cargo. De kraan heeft een maximum capaciteit van 125 ton en is daarom uitermate geschikt voor de heavy lifts. De aankoop van deze kraan is een rechtstreeks gevolg van de verbreding van het Albertkanaal en de uitbreiding van de kaaimuur van Gosselin. #logistics #training #port #antwerpen #MHC #konecranes #antwerp